MANİSA / AKHİSAR - Akhisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Akhisar ram tarafından hazırlanan E Dergimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Şbt

13.02.2024 ve 15.02.2024 tarihleri arasında Akhisar ilçe merkezinde rehber öğretmeni olmayan Şehit Ahmet Tezcan İlkokulu, Aysun Karalar İlkokulu, İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu ziyaret edilerek 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki rehberlik hedefleri olan ‘Psikolojik Sağlamlık’ ve ‘Sınır Koyma’ ile ilgili öğrenci,veli ve öğretmene yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Ock

18.01.2024 tarihinde ÇAMÖNÜ ERTUĞRUL ÖZÇUBUKÇU İlkokulunda saat 19.30 da velilere yönelik ‘Akran Zorbalığı, Bağımlılık Mücadele’ konularında seminer verilmiştir.

Ock

Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 18.01.2024 tarihinde 13.45 de Öfke ile Başa Çıkma  ve 19.01.2024 tarihinde 13.45 de Toplumsal Normlar, Değerler konularında toplam 34 katılımcıya Psikolojik Danışman ilkay YENAL tarafından seminer verilmiştir.

Ock

TBM EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA 13.01.2024 CUMARTESİ GÜNÜ,  BALLICA İLKOKULUNDA VE ORTAOKULUNDA ÇALIŞMALAR, KURUMUMUZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLARI FATİH BOSTANCI VE İLKAY YENAL TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ock

Merkezimize bağlı Akhisar ve Gölmarmara ilçelerinde görev yapan Psikolojik Danışmanlara yönelik 12.01.2024 tarihinde saat 10.00 da Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel DİNÇYÜREK tarafından ‘Madde Kullanımında Bilişsel Davranışçı Terapi ve Vaka Değerlendirme Atölye Çalışması’ gerçekleştirilmiştir.

Ock

9-10-11 OCAK 2024 TARİHLERİNDE,  İLÇEMİZDE GÖREVLİ REHBER ÖĞRETMENLERİN KATILIMIYLA,  ALİ ŞEFİK ÖĞRETMENEVİ CAMLI SALONDA KADEME BAZINDA VAKA ANALİZ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ock

20.12.2023 ve 09.01.2024 tarihleri arasında merkezimize bağlı Gölmarmara ilçesindeki rehber öğretmeni olmayan 6 okul ziyaret edilerek 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki rehberlik hedefleri olan ‘Psikolojik Sağlamlık’ ve ‘Sınır Koyma’ ile ilgili öğrenci,veli ve öğretmene yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Ock

05.01.2024 tarihinde Gökçeahmet Şehit Fevzi Kıral İlkokulunda velilere yönelik ‘Anne –baba rolleri, Aile içi İletişim, Akran Zorbalığı, Bağımlılık Mücadele’ konularında seminer verilmiştir.

Ock

Akhisar, Gördes, Gölmarmara ilçelerindeki tüm ilkokullarda görev yapan 1.,2.,3. Sınıf öğretmenlerine, rehber öğretmenlerine ve okul idarecilerine yönelik olarak Akhisar RAM Psikolojik Danışmanı İlkay YENAL ve Akhisar BİLSEM Psikolojik Danışmanı Saliha DEMİR tarafından, Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama İşlemleri konusunda 04-05.01.2024 tarihlerinde zoom üzerinden seminer verilmiştir.

Ara

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Kadir SAYGILI başkanlığında, BEP Birim Başkanı Müdür Yardımcıları ve Rehber Öğretmenlere yönelik toplantı gerçekleştirilmiştir. Aşağıda yazılı gündem maddeleri ile ilgili Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Kenan EVCİ ve Rehber Öğretmen İlkay YENAL tarafından sunum yapılmıştır.

GÜNDEM MADDELERİ

1.       BEP Geliştirme Biriminin oluşturulması ve Bep Geliştirme Biriminde alınacak kararlar.

2.       Destek Eğitim Odasının açılması ve Destek Eğitim Odasında verilecek eğitimle ilgili alınacak kararlar.

3.       Evde Eğitim Hizmetinden yararlanacak öğrencilerle ilgili yapılacak iş ve işlemler.

4.       Özel Eğitim Sınıflarının açılması ve Özel Eğitim Sınıflarında verilecek eğitim ile ilgili alınacak kararlar.

5.       Danışmanlık ve Eğitim Tedbirleri konusunda bilgi verilmesi.

6.       Bağımlılıkla Mücadele ve TBM konularında yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi verilmesi.

7.       Psikososyal Koruma önleme ve krize müdahale hizmetleri kapsamında oluşturulan komisyonlar hakkında bilgilendirme yapılması ve Travmatik yaşam olayları sonrasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmesi.

Ara

21.12.2023 tarihinde saat 14.00 da Gölmarmara Hulki Sanlıtop Anadolu Lisesinde merkezimize bağlı Gölmarmara ilçesinde görev alan psikolojik danışmanlarla ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ŞAHİN'in katılımıyla mesleki paylaşım toplantısı düzenlenmiştir.

Ara

İlçe Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir SAYGILI başkanlığında 12.12.2023 tarihinde Dağdere İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek hafta sonu hayatını kaybeden Okul beden eğitimi öğretmeni Muhittin SAYGI için başsağlığı dileğinde bulunmuştur. Ayrıca okulda görevli tüm öğretmenlere ölüm-yas travması ile ilgili bilgi verilmiştir.